Ultrafini delci TiO2 zagotavljajo kozmetičnim izdelkom visok zaščitni faktor, saj učinkovito absorbirajo UV žarke iz sončne svetlobe, pri tem pa ne obarvajo kože. Ultrafini TiOje varen za uporabo v kozmetičnih izdelkih tudi ob največji dopustni koncentraciji, saj so raziskave pokazale, da ti delci ne prodirajo v kožo.

 
 

Značilnosti

Po nanosu kozmetičnega izdelka z dodanim ultrafinim titanovim dioksidom na kožo, dobimo na njej prosojen sloj, ki jo ščiti pred UV žarki.

Prosojnost sončne kreme, ki ima hkrati dobro UV zaščito, dosežemo z dodatkom nanomaterialov ali organskih dodatkov. Pri tem pa so nanomateriali učinkovitejši, saj ne razpadejo, kadar so izpostavljeni UV žarkom.

Naši proizvodi so v stanju stabiliziranih vodnih suspenzij, ki jih je lažje vgraditi v izdelke, saj jih ni potrebno dispergirati kot prašne materiale, hkrati pa je ravnanje z njimi enostavnejše.

Priporočila

Suspenzije Cinkarne Celje so izdelane na vodni osnovi, zato mora na takšni osnovi temeljiti tudi kozmetični izdelek, saj bosta le tako oba sistema kompatibilna.

Zagotoviti moramo tudi dobro dispergiranost delcev ultrafinega TiOv proizvodu, v katerem ga uporabljamo. S tem se namreč izognemo aglomeraciji delcev in posledično slabši absorbciji UV svetlobe. 

TiO2 je varen za uporabo v kozmetičnih izdelkih, saj so raziskave pokazale, da delci ultrafinega TiOne prodirajo v kožo, hkrati pa kožo ščitijo pred škodljivimi učinki ultravijoličnega sevanja.

 
 

Primeri aplikacij

V UV zaščitnih kremah za sončenje

V ličilih za ustnice z UV zaščito

V tekočem pudru z UV zaščito

V vlažilnih kremah z UV zaščito

 
 

Zakaj izbrati naše izdelke

Ker absorbirajo in odbijajo UVA in UVB sončne žarke

Ker na koži ne puščajo barve.

Ker omogočajo prosojnost kozmetičnega izdelka na koži.

Ker zagotavljajo boljšo mazljivost.

Ker dajejo boljši občutek na koži.

Ker vam ustrežemo

Ker smo prilagodljivi, ustvarjalni in pripravljeni izpolniti zahteve uporabnikov ter po potrebi razviti izdelek prilagojen posamezni stranki in sodelovati z njo pri razvoju njene aplikacije.

 
 

Proizvodi

Proizvod Površinska obdelava Uporaba Aplikacije
CCR 200 Mn / Vodna suspenzija ultrafinega TiO2 z izboljšano UV zaščito Uporaba v kozmetiki za proizvode namenjene za zaščito kože pred sončnimi UV žarki
CCR 110 SiO2 Vodna suspenzija ultrafinega TiO2 z dobro UV zaščito Uporaba v kozmetiki za proizvode namenjene za zaščito kože pred sončnimi UV žarki
 
 

Tehnični podatki

Diagram

Tabela proizvodov

 
 

Potrebujete dodatne informacije?