Pogosta vprašanja

1. Katere so vaše prednosti?

Smo prilagodljivi, odzivni, ustvarjalni. Imamo bogate izkušnje in znanje. Vsako zahtevo kupca obravnavamo individualno. Skupaj s kupcem iščemo najboljše rešitve in razvijamo nove aplikacije.  Prilagajamo izdelek želenemu namenu. Stremimo k inovacijam in stalnim izboljšavam. Zavedamo se, da je uspeh rezultat timskega dela.  Prisegamo na kakovost in varnost izdelka. Smo skrbni in odgovorni do narave in okolja ter lokalne skupnosti.

2. Kako vgradimo vaše suspenzije v naše proizvode?

Suspenzije Cinkarne Celje so izdelane na vodni osnovi, zato mora na takšni osnovi temeljiti tudi premazni sistem, saj bosta le tako oba sistema kompatibilna.

Najbolje je dodajati naše suspenzije takrat, ko se v material dodaja voda, oziroma takrat, ko je viskoznost končnega materiala najnižja.

3. Ali proizvajate tudi suspenzije na osnovi topil?

Vsi naši proizvodi so le v stanju stabiliziranih vodnih suspenzij.

4. Ali imate suhe ultrafine materiale?

Trenutno uporabnikom nudimo UF materiale v obliki vodne suspenzije. S suhimi UF materiali smo v zaključni fazi razvoja in jih bomo kmalu lahko ponudili na trg.

5. Kolikšen je rok uporabe vaših proizvodov?

Za naše UF izdelke zagotavljamo rok uporabe najmanj 18 mesecev.

6. Ali so vaši proizvodi uporabnikom in okolju prijazni?

Kljub temu, da so naši materiali ob normalni uporabi uporabnikom in okolju neškodljivi, posebno pozornost posvečamo ukrepom za zagotavljanje kar najmanjše izpostavljenosti delavcev v proizvodnji, uporabnikov in okolja. S tehnološkimi rešitvami,  stalnimi izboljšavami proizvodov in odprtim dialogom z uporabniki dokazujemo svojo odgovornost do ljudi in okolja.  Ob tem tudi ves čas  skrbno spremljamo najnovejša dognanja na področju varnega ravnanja z ultrafinimi materiali in vsa, ki so smiselna za naš primer, sproti uvajamo v prakso.

7. Kako uporabiti fotokatalitične proizvode v gradbenih materialih?

Uporabljati jih je mogoče na dva načina, v aktivni plasti ali v aktivnem premazu. Takšni gradbeni materiali lahko učinkovito odstranjujejo različne onesnaževalce iz zraka, kar posledično znižuje gospodarske in družbene stroške zaradi onesnaževanja okolja.

 8. Ali je uporaba UF TiO2 v kozmetiki varna?

Uporaba UF TiO2 kot UV zaščita v kozmetiki ne predstavlja tveganja za potrošnika. Z julijem 2016 je stopila v veljavo regulativa, s katero EU dovoljuje uporabo nano TiO2 kot UV filtra v kozmetiki.  Regulativa se nahaja na povezavi.