Ultrafini delci TiO2 zagotavljajo lazuram za les prosojnost in visoke absorpcije UV žarkov. S tem omogočajo podaljšanje življenjske dobe lesenih izdelkov, ki so premazani z njimi.

 
 

Značilnosti

Po nanosu premaza z dodanim ultrafinim titanovim dioksidom dobimo na lesu sloj, ki ga ščiti pred UV žarki. Les zato ohrani svoj naraven videz, barva se ne spreminja in premaz s časom manj propada. Naši proizvodi so v obliki stabiliziranih vodnih suspenzij, ki jih je lažje vgraditi v izdelke, saj jih ni potrebno dispergirati kot prašne materiale, hkrati pa je ravnanje z njimi enostavnejše.

Priporočila

Suspenzije Cinkarne Celje so izdelane na vodni osnovi, zato mora na takšni osnovi temeljiti tudi premazni sistem, saj bosta le tako oba sistema kompatibilna.

Zagotoviti moramo tudi dobro dispergiranost delcev nano TiO2 v proizvodu, v katerem ga uporabljamo. S tem se namreč izognemo aglomeraciji delcev in posledično slabši absorbciji ter zmanjšanju transparentnosti. Ustrezno dispergiranost delcev dosežemo s pravilnim vmešavanjem suspenzij ultrafinega TiO2. Z večanjem dodatka aktivne komponente se izboljša stopnja absorbcije UV svetlobe, vendar moramo paziti, da dodatka ni preveč, saj lahko s tem poslabšamo transparentnost premaza. 

Premaz z ultrafinim TiO2 nudi v primerjavi s premazom z organskimi dodatki intenzivnejšo UV zaščito, ki se s časom ne zmanjšuje, saj se v nasprotju z organskimi dodatki, ki postopoma razpadajo, delci ultrafinega TiO2 s časom ne spreminjajo.

 
 

Zakaj izbrati naše izdelke

Dolgotrajna zaščita lesa

Ker zagotavljajo dolgotrajno zaščito lesa, saj delci ne razpadejo pod vplivom UV svetlobe.

UV zaščita v celotnem UVA in UVB območju

Ker zagotavljajo UV zaščito v celotnem UVA in UVB območju do 400 nm.

Daljša UV zaščita

Ker naši materiali ne razpadejo kot organski aditivi in s tem nudijo daljšo UV zaščito.

Nevtralne suspenzije

Ker imajo suspenzije z dodanim ultrafinim titanovim dioksidom nevtralen pH.

Naravna barva lesa

Ker ohranjajo naravno barvo lesa, saj so delci majhni in zato lazure prosojne.

Trajnejši premazi

Ker preprečujejo propadanje premazov, saj pod vplivom UV svetlobe ne delujejo fotokatalitsko in ne razgrajujejo premaza. 

Ohranja svežino lesa

Ker s tem UV absorberjem ohranjamo svežino lesa.

Ker vam ustrežemo

Ker smo prilagodljivi, ustvarjalni in pripravljeni izpolniti zahteve uporabnikov ter po potrebi razviti izdelek prilagojen posamezni stranki in sodelovati z njo pri razvoju njene aplikacije.

 
 

Proizvodi

Proizvod Površinska obdelava Uporaba Aplikacije
CCR 220 Mn Al2O3 Vodna suspenzija ultrafinega TiO2 z dobro UV zaščito, izboljšano vremensko obstojnostjo in podaljšano življenjsko dobo lazure na lesu. Lesne lazure na vodni osnovi
CCR 150 Al2O3, Fe2O3 Vodna suspenzija ultrafinega TiO2 z dobro UV zaščito in izboljšano vremensko obstojnostjo. Lesne lazure na vodni osnovi
 
 

Tehnični podatki

Diagrami

Delovanje in prosojnost premaza

Tabela proizvodov

 
 

Potrebujete dodatne informacije?